Astangázni indultam, de egész máshová értem!

20 indokom volt, miért válasszam az astangát!

Pethő Anikó írása

Pethő Anikó írása

Pulzálok

Ahogy a barátaim mondanák, már csak akasztott ember nem voltam. Állandó turbolenciában élek. Hol nagyon kint, hol nagyon bent. Pulzálok. Megélek mindent teljes spektrumában. Szenvedéllyel imádok egyetlen lehulló szilvavirágszirmot és mérhetetlenül megvetem az erőszakot. A két pólus akkor kezdett bennem közeledni, amikor tavaly ezer igényem kielégítése céljából astangázni kezdtem. Elvégeztem az alaptanfolyamot és látogattam a rétet. Maxi praktikus szempontjaim a testkontúrozás, feszesség, erő, hajlékonyság, befelé fordulás, természetben gyakorolható sport (Margitsziget Nagyrét) és még kb. 20 indokom volt, miért válasszam az astangát.

Viszonylag gyorsan teljesítette az elvárásaimat a rendszer, aztán helyet cseréltünk. Eleinte ő volt az én eszközöm, hogy elérjem céljaim, aztán átvette az irányítást és magasabb rendű célokat valósított meg rajtam keresztül. Az astanga nem sport. Aki astangázik egy életmódot választ, amivel bent úgy teremt rendet, hogy ezen keresztül kint is rend lesz. Fél évet kihagytam, mert az élet hol ide hol oda sodort. Jöttem-mentem, mert az új élet új élményekre vágyott. Valószínűleg többlet táplálékra lett igényem és valószínűsítem, hogy ez astangás életemmel is összefügghet. Most már biztosan látom, hogy folytatnom kell!

Nyomokban sem volt a rugalmasságom!

Ezért hétvégén elmentem egy intenzív kezdő tanfolyamra, ahol az alapoktól ászanánként újra átvehettem mindent, biztosítva magam arról, hogy a folytatáshoz megvan a lendület. A tanfolyam vezetői Nati és András két szuper figyelmes tanárnéni és tanárbácsi, akik pontosan tudják, hogy kinek meddig és mit lehet igazítani a pózokban. Nagyon komoly háttértudáson keresztül válaszolnak a testtel és szellemmel kapcsolatos kérdésekre és mindenre, ami a tanfolyamon előkerülhet.

Az teljesen mellékes, hogy mikor megérkeztem a rugalmasságom 67%-a nyomokban sem volt jelen. Az is mellékes, hogy elég gyorsan éreztem, hogy nemcsak a test rendeződik a helyére, de még van ezeknek a napoknak valami hozzáadott értéke. Natiék meséltek a testünkben lévő érzelmi traumák lenyomatáról. Melyik izomban tároljuk a megfelelési kényszert, az elengedést, a frusztrációt ezt-azt. Mi van a csípőben, mi van a combhajlítóban. Az astanga minden izmot nyújt, tehát ha akarod, ha nem, sejtszinten kezdi el az érzelem által lerakódott mérgeket kitakarítani. Valószínűnek tartom, hogy ennyire intenzíven fizikai munkával csak ez képes erre, de lehet ez barokkos túlzás, mert mivel nálam működik hiszem, hogy mindenkinél működhet.

- A cikk a kép után folytatódik. -

Eleinte ő volt az én eszközöm!

Eleinte ő volt az én eszközöm!Eleinte ő volt az én eszközöm!

Sorry, de hamarosan visszavonulunk az FACEBOOKRÓL! 2017-ben a HÍRLEVELET és a YouTube csatornát fogjuk előnyben részesíteni, ezért itt az ideje feliratkozni!

Az astanga játszótere

Mindkét nap délutánja a tanfolyam után eufórikus hangulatban telt. Sok éve nem tapasztalt élmények értek. A barátaim olyan csodálatos dolgokkal leptek meg érzelmileg, hogy sírni támadt kedvem. Ez a 10 óra nemcsak egyszerűen jólesett. Ez egy új lendületet adott, hogy egy magasabb minőségben az egységet keressem és éljem meg. Mert a lélek és a test egy. Nekünk pedig kötelességünk megteremteni a lehetőséget arra, hogy ők együtt működjenek. Az astanga ennek a játszótere. A lélek szépségének teljessége az emberi testben. Jógázzatok, éljetek tisztán és astangázzatok!

- A cikk a kép után folytatódik. -

A test a templomod. Tartsd tisztán, hogy a lélek méltóképpen lakhasson benne.

B.K.S. Iyengar

Akró Jóga WORKSHOP
108 napüdvözlet

Sokféle Napüdvözlet variáció létezik, körülbelül annyiféle, mint ahány jógastílus. Rendszeres gyakorlása minden szervrendszerre pozitív hatással van. A depresszió csökkentésére is használják.

Szúrját, a Napot Indiában is, úgy mint sok más kultúrában az Élet adójaként tisztelik. A Napüdvözlet Szúrja Namaszkára egy bemelegítő gyakorlatsor, a keringési rendszer behangolására, amit általában annyiszor célszerű ismételni a gyakorlás elején, amíg azt nem érezzük, hogy a testünk felébredt és egyensúlyban van.Sokféle Napüdvözlet variáció létezik, körülbelül annyiféle, mint ahány jógastílus. Rendszeres gyakorlása minden szervrendszerre pozitív hatással van, beleértve a mirigyeket, idegrendszert, immunrendszert, és az elmét is. A depresszió csökkentésére is használják, azt tartják, hogy egészségessé és vitálissá teszi a testet, és napfénnyel tölti be a lelket.

Astanga kihívás hét

Egy héten keresztül, heti 5 napon át, Astanga sorozat!

Szereted a kihívásokat, szeretnéd próbára tenni a kitartásodat, Önmagadat? Szeretnéd mielőbb megtapasztalni az Astanga pozitív hatásait? Itt az alkalom, hogy kipróbáld! Egy héten keresztül, heti hatszor találkozhatsz Velünk és Önmagaddal az Astanga segítségével.

Haladó Astanga workshop - élménybeszámoló

A komfortzónán túli élmény! Még hogy a jóga nem izgalmas?

Tavaly nyáron, miután részt vettem a Kezdő Astanga Tanfolyamon, már akkor érdekelt, hogy mi is van a csónakpóz után! Aztán jöttek vasárnaponként a Margitszigeten a délelőtt 11 órakor kezdődő, teljes első sorozatos Astanga órák, ahol a haladó pózok is szerencsére jelen voltak és egy új világ nyílt meg számunkra.

Szabadtéri Csípőnyitó Workshop

Újra fókuszban a csípőnyitás!

Ezen a workshopon a csípőízület és a hátsó combizomzat nyújtására, lazítására koncentrálunk, hatást gyakorolva a teljes gerincre (nyaki,-háti-,és deréktáji szakasz), a lábakra (térd-, és bokaízület).

Astangini vagy?

Dézi és az Ashtanga jóga

Elgondolkodtál már azon, mi jut először eszedbe, ha meghallod a szót: jóga? Egy picit eltöprengve a kérdésen, asszociációk hosszú sora bukkan a felszínre. Vajon hányadik lenne ezek közül az ashtanga jóga? Ha elkötelezett astangi/astangini vagy, talán nem is jár más a fejedben, ha jógáról van szó.

Astanga jóga tippek

Összehangolhatjuk az érzéseinket, a gondolatainkat és cselekedeteinket!

Az Astanga vinyásza jóga egy sprirituális út, bármennyire nehéznek is tűnik fizikailag. Felfedező út saját testünk "gyakorlóterén" át önmagunk felé, mely igen mély elkötelezettséget kíván. Az ászanák gyakorlásával, a fizikain keresztül jutunk el a spirituálishoz. Miután megszületik bennünk az igény egy mélyebb önismeretre, folyamatosan fenn kell tartanunk az elkötelezettséget a mindennapi gyakorlás iránt. Ez egy olyan elhivatottság, mely jó esetben örök életre szól.

MEGOSZTANÁD? (81)AKTUÁLISFB CsoportÓRARENDONLINE HELYFOGLALÁS

A valós értékedet az határozza meg, hogy mennyivel több értéket adsz annál, mint amennyit fizetségként kapsz érte.
MARGITSZIGETI JÓGA - Rendszeres szabadtéri program a margitszigeti Nagyréten!
Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány, BudapestBudapest1138