jógaoktatóképzés

Gyakori kérdések

Sokszor felmerülő, mindig ismétlődő kérdések. Érdemes elolvasni!

Kell-e hozni jógaszőnyeget?

Igen. De, ha nincs jógaszőnyeged, megteszi egy nagyobb méretű törölköző is, vagy egy pokróc. Valami mindenképp legyen nálad, amit le tudsz teríteni magad alá a fűre.

Van-e öltöző?

Célszerű abban a ruhában érkezni, amiben jógázol, mert öltöző nincs - ez egy szabadtéri jógaóra, a réten. Öltözésre a szabadtéri mosdókban van lehetőség, de ott ki kell fizetni a wc használati díját, ha be szeretnél menni (180 Ft).

Mit kell magammal hoznom?

Esetleg váltóruha, vagy valami felső, amit át vagy fel tudsz venni a jógázás után/közben, ha esetleg nagyon megizzadsz. Kulacs vagy ivóvíz tárolására alkalmas bármilyen flakon, arra az esetre, ha nagyon meleg van és megszomjazol, és muszáj innod óra közben. A közelben működnek ivókutak, ahol a palackok újratölthetők.

Hozhatom magammal a gyermekemet? Hozhatom magammal a kutyámat?

10-18 év közötti gyermek csak szülői felügyelettel, a szülő saját felelősségére hozható, és csak akkor, ha csöndben végig tudja ülni az órát a szülő mellett. Kizárólag a szülő felelősségére kapcsolódhat be a jógaórába. 10 év alatti gyermek felügyeletét célszerű egy másik személy segítségét bevonva megoldani, aki figyel rá, és lefoglalja, kicsit távolabb a jógázó közösségtől, míg a szülő jógázik.Jógaóráink nem gyermekeknek szólnak, dinamikusak, és megerőltetőek még felnőttek számára is. Kérlek, ezt vegyétek figyelembe!

Igen, kutya hozható, ha képes nyugton maradni egy-másfél órán keresztül. Kutyabarátok vagyunk, de nagyon zavaró tud lenni, ha valaki jógaóra közben a kutyáját fegyelmezi. Ez a többiek figyelmét is elvonhatja.

Mit jelent, hogy adományos?

A szabadtéri órák nem ingyenesek, hanem adományosak, becsületkasszás alapon működnek.

- A cikk a kép után folytatódik. -

Szükséges-e előképzettség?

Az órák erőteljesek, dinamikusak, de különösebb előképzettség nem szükséges. Az órákon mindenki saját felelősségére vesz részt!

Hol vannak a jógaórák? Hogyan jutok a helyszínre?

Az órákat egy nagy platánfa közvetlen közelében tartjuk a margitszigeti Nagyréten, a Margitszigeti Víztorony - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - és a Danubius Health Spa Resort Margitsziget szálloda közötti zöld területen. A rét közepe körül van egy platánfa, ez a mi állandó, "szokott helyünk". VAGY a futópálya melletti kis réten vagyunk, ha túl sokan vannak a réten és túl nagy a zaj. Látótávolságban a szokott helytől.

Várhatóan 2017. nyár elejéig a 26-os busz nem közlekedik, mert a Margitszigeten csatornázási, és felújítási munkákat végeznek, a közelgő VB miatt. Margitsziget gyalogosan továbbra is megközelíthető mind az Árpád, mind a Margit híd felől. A Nagyrétet a Margit híd felől, a 4/6-os villamosról a szigeti bejárónál leszállva, sétálva (min.20 perc), az Árpád híd M felől pedig, a 34, 134 vagy 106-os busszal érdemes megközelíteni (ezek a buszok az Árpád-híd közepén állnak meg, onnan be kell sétálni (5-10 perc). Május végéig le van zárva a Margitsziget északi, fizetős parkolója. A parkolót felújítják és bővítik, így az Árpád hídról érkezők nem tudnak behajtani a parkolóba.

Mit kell tudnom, ha először jövök?

Hozz magaddal valamit, amit le tudsz teríteni a fűre, magad alá, pl. jógamatrac, pokróc, törölköző. Legyen nálad víz, elég egy kulacs is, amit meg tudsz tölteni a közeli ivókútnál. Hozhatsz magaddal némi elemózsiát is, pl. gyümölcsöt, vagy valami könnyű, hideg élelmet, amit jógázás után jólesik majd elfogyasztani. Óra után általában piknikezni, beszélgetni szoktunk. Ami még fontos, hogy jógázás előtt lehetőleg 3-4 órával már ne egyél. Váltóruha nem szükséges, elég ha rétegesen öltözöl, de ha mégis nagyon megizzadsz a végére, és át szeretnél öltözni, van a közelben szabadtéri wc. Az órán saját felelősségre veszel részt! Szabadtéri program lévén, esetleg észrevétlenül megfázhatsz, erős napsütés esetén leéghetsz, napszúrást kaphatsz, ezért fokozottan figyelj magadra! Érkezz időben, hogy a bemelegítésről ne maradj le! A következő óra beharangozásához fényképeket szoktunk készíteni, ezért az órán való részvételeddel automatikusan hozzájárulsz a fotók felhasználásához.

Mindig meg vannak tartva az órarendben feltüntetett jógaórák?

Az óra elmarad, ha esik az eső, vagy nagyon lecsökken a hőmérséklet (20 fok alá). Erről leghamarabb Facebook zárt csoportunkban közlünk információt. Érdemes csatlakozni: [LINK] 

NEM MAGYARUL BESZÉLŐ ISMERŐSÖMET, ROKONOMAT HOZHATOM MAGAMMAL? Természetesen igen, de az órák magyar nyelvűek. Nem szokott probléma lenni, általában mindenki tudja követni az órákat.

Szükséges-e regisztrálnom?

Igen. Mielőtt először jössz, egy regisztrációs űrlap kitöltését kérjük tőled online. Itt találod: [LINK]  Valamint a helyszínen jelenléti ívet tölt ki minden résztvevő. Kérjük, érkezzetek időben! Köszönjük szépen!

Namaste!

MARGITSZIGETI JÓGA - KÖZÖSSÉG. ÉLMÉNY. SZABADSÁG.

Kattints ide és folytasd a beszélgetést!

Kattints ide és folytasd a beszélgetést!

MEGOSZTANÁD? (4)YOUTUBEFB CsoportÓRARENDONLINE HELYFOGLALÁS

Céges Jóga
MARGITSZIGETI JÓGA - Rendszeres szabadtéri program a margitszigeti Nagyréten!
Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány, BudapestBudapest1138