YAI 200 órás Astanga Jógaoktató Képzés - 2018

YAI 200 órás Hatha Jógaoktató képzés Astanga Alapokkal - 2018

Ezen a 200 órás képzésen az astanga jóga oktatásmódszertanát, a gyakorlást segítő elméleti alapokat sajátíthatod el, valamint megismerkedhetsz a tradicionális hatha jóga világának nélkülözhetetlen alapjaival.

Hangsúlyosan az astanga első sorozatának ászanáival foglalkozunk, de betekintünk a második sorozatba is, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogyan tud mozgó meditációvá válni a gyakorlás.

Nagy hangsúlyt fektetünk a jóga irányzataival való megismerkedésre, a jóga filozófiára, az alapvető jóga szentírásokra, melyek segítségével átfogó képet nyújtunk arról a szellemi háttérről, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a jóga komplex eszköztárát érteni, gyakorolni, és másoknak átadni/tanítani tudd.

Igyekszünk felkészíteni arra is, hogy versenyképes tudást szerezz arról, hogy jógaoktatóként fő-vagy mellékállásban hogyan tudsz majd dolgozni, hogyan tudod megállni a helyed a munka világában.

Jógaoktató Képzés - 2018

YAI Yoga Alliance International képzés

Ezen a 200 órás képzésen a Yoga Alliance International által regisztrált oklevelet szerezhetsz. Ezt a nemzetközi képesítést világszerte elfogadják.

KINEK AJÁNLOTT A KÉPZÉS?

Ha az astanga jóga elkötelezett gyakorlója vagy, és szeretnél segíteni másoknak is, hogy a fizikai egészségük helyreállításán túl, hogyan tudnak az életükben akár gyökeres változásokat előidézni, vagy ha csak szeretnéd elmélyíteni a gyakorlásban eddig megszerzett tudásodat, tapasztalataidat – szeretettel várunk!

A KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE

100 óra

Technikai felkészülés és gyakorlás

25 óra

Tanítási metódusok

25 óra

Anatómia

30 óra

Jógafilozófia és Életmód

Összesen 180 órányi oktatás, melyet kiegészítünk egyéni óratartási lehetőségekkel és hospitálással.

HELYSZÍN

1031 Budapest, Ányos u. 6.

A képzés időtartama

2018. szeptember 2-től 2019. január 13-ig.

A KÉPZÉS DÍJA 2018-ban
220 000.- Ft

A képzésre a helyedet 60 000.- Ft-os előleg befizetésével tudod biztosítani.

JELENTKEZÉS

A résztvevőknek jelentkezési sorrendben tudunk helyet biztosítani.
Kérjük, részvételi szándékod jelezd felénk telefonon vagy emailben:
Beatrix: 06-30-842-9356; jogaveled@gmail.com
Nati: 06-30-377-2613; natijoga@gmail.com

BŐVEBB INFORMÁCIÓK

FIZETÉSI LEHETŐSÉGEK: banki átutalás vagy személyesen. Részletfizetési lehetőséget és kedvezményt  tudunk indokolt esetben adni. Diák kedvezmény 20% Páros kedvezmény 20% A tanfolyamokat folyamatosan, fél évente indítjuk, ezért a pontos kezdési időpontról telefonon vagy a FB oldalunk eseményein keresztül tájékozódhatsz.

AZ OKTATÓKRÓL

Mindketten elkötelezett gyakorlói vagyunk a JÓGÁNAK közel 20 éve. A megértés egyenlő megvalósítás elvét valljuk, valamint azt, hogy a jóga, az önmegvalósítás tudománya, egy önismereti folyamat, melyben a leghangsúlyosabb elem a rendszeresség, a kitartás, és a türelem. Ebben a szellemben éljük a mindennapjainkat. Hiszünk abban, hogy a jóga oktatása által hozzá tudunk másokat is segíteni ahhoz, hogy közelebb kerüljenek belső békéjük megéléséhez, és fenntartásához. Oktatóképzéseinket is ebben a szellemben tartjuk.

TÓTH ANASZTÁZIA

TÓTH ANASZTÁZIA

Főiskolás éveim alatt, 18 évvel ezelőtt találkoztam először a jógával. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex, egészséget megőrző, kiegyensúlyozó hatása. Akkoriban még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet (kezdetben balett és néptánc, majd a versenytánc,-és a tánc különböző műfajai, később az aerobik, futás). A dinamizmust a jóga gyakorlásomban is megőriztem, az erőteljes, dinamikus jóga irányzatokhoz vonzódom leginkább, bár szinte már az összes jóga típusban kipróbáltam magam, mind gyakorlóként, mind oktatóként. Eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre, az elmúlt években, komplex és mindenre kiterjedő gyökeres, pozitív átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén.

Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A jóga, mélyreható változásokat előidézve, megtanít felülemelkedni a félelmeinken, ezzel a mindennapi élet nehézségeivel szemben ellenállóbbá, kitartóbbá tesz. Akárhogyan is fogjuk föl a jógát, a rendszeres gyakorlás pozitív hatásai, előbb-utóbb fizikai-és mentális szinten is meg fognak nyilvánulni. Elkötelezetten állok a jógaoktatás mellett évek óta - hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés meghozza a gyümölcsét.

-Yoga Alliance International RYT jógaoktató - Teacher Training Course with Manju Jois - CYT 200 Jógaoktató – Astanga Vinyásza Jóga

www.margitszigetijoga.hu

PUSKÁS BEATRIX

PUSKÁS BEATRIX

17 éves voltam, amikor először találkoztam a jógával, ami azóta is része az életemnek.

1997-ben indultam el a bhakti jóga útján. Ekkor döntöttem úgy kíváncsiságtól vezérelve, hogy egy ashramba költözök, hogy megtanuljam a védikus tudományok tanításait.

Fő állásban foglalkozom jógaoktatással és biztatom a körülöttem élőket, hogy ha szükséges, változtassanak életminőségükön. A jóga számomra egy életforma, életszemlélet is, amit nap mint nap én is követek rendszeres jógagyakorlással és számomra megfelelő táplálkozással. Véleményem szerint a rendszeres jógagyakorlás az élet minden területére jó hatást gyakorol.

Tanításom a saját tapasztalataimon is alapszik. Mély belső változások közben tapasztaltam meg, hogy a jóga képes felülírni és átkódolni önsorsrontó, negatív programjainkat, és hogy a rendszeres jógagyakorlás csodálatos hatással van a fizikai, mentális egészség helyreállításában is. A jóga megtanított arra, hogyan éljek teljes életet és új értékrenddel ajándékozott meg, ami a mai napig is nap mint nap fejlődik, változik.

-Yoga Alliance International RYT jógaoktató -Gerincjógaoktató -Ayurvédikus ismeretek (táplálkozás, masszás) -Okj Sporttréner -Teacher Training Course Primary Series with Manju Jois

www.jogaveled.hu

Oktatási naptár

Szeptember 2. vasárnap

Jan. 21. Bemutatkozás, tanfolyami tematika ismertetése, jegyzetek, ellenőrző átadása, ráhangolódó közös gyakorlás: 108 Om mantra meditáció, 108 napüdvözlet;

Du.: Jógafilozófia 1. rész – Hatha Jóga Pradípiká

Szeptember 9. vasárnap

Közös astanga gyakorlás - ászanák igazítása 1. rész; Patandzsli: Jóga szútrák 1. rész - Nati

Szeptember 16. vasárnap

Pranajama, mantrák, bandhák, mudrák

Szeptember 23. vasárnap

De.: anatómia, élettan – Szűcs Gábor (Gauranga das);

Du.: közös hatha jóga gyakorlás, ászanák igazítása 1. rész – Beatrix

Szeptember 30. vasárnap

De.: Közös astanga gyakorlás - ászanák igazítása 2. rész

Du.: Jóga anatómia-és élettan – előre-és hátrahajlítások – Nati

Október 7. vasárnap

Közös hatha jóga gyakorlás, ászanák igazítása 2. rész – Beatrix

Október 14. vasárnap

Közös astanga gyakorlás - ászanák igazítása 2. rész Patandzsli: Jóga szútrák 2. rész - Nati

Október 21. vasárnap

Az ászanák finomfizikai testre gyakorolt hatása – Beatrix

Október 28. vasárnap

De.: Pránajáma – Nati;

Du.: mantrák, bandhák, mudrák – Batrix

November 4. vasárnap

Satkarmák elmélet-gyakorlat; korábban kezdődik a nap, éhgyomorra érkezéssel - Beatrix

November 11. vasárnap

De.: anatómia, élettan – Szűcs Gábor (Gauranga das)

Du.: közös gyakorlás: 108 Napüdvözlet – Nati

November 18. vasárnap

Közös astanga gyakorlás - ászanák igazítása 3. rész – Nati

November 25. vasárnap

Közös hatha jóga gyakorlás, ászanák igazítása 3. rész – Beatrix

December 2. vasárnap

Bhagavad Gíta - Karádi Csaba (Caitanya das)

December 9. vasárnap

De.: Közös astanga gyakorlás - ászanák igazítása 4. rész

Du.: Jóga anatómia-és élettan 2. rész– csípő, váll, gerinc – Nati

December 16. vasárnap

Pedagógia, oktatásmódszertan, verbális, non-verbális kommunikáció a jógaórán – Beatrix

2019. Január 6. vasárnap

Közös oktatás gyakorlás – Beatrix, Nati

2019. Január 12. vasárnap

Oktatási gyakorlat, felkészülés a záróvizsgára, ismétlés, kérdések-válaszok, jógaoktatóként a munka világában - Beatrix, Nati

2019. Január 13. szombat-vasárnap

Záróvizsga – írásbeli, szóbeli, gyakorlati