INTENZÍV KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM

Kétnapos Intenzív Kezdő Jóga Tanfolyam, ahol elsajátíthatod a szükséges alapokat, gyakorlatban és elméletben.

Július 01-08.

Szabad helyek száma: 8

A TANFOLYAM TEMATIKÁJA

A két részből álló kezdő tanfolyam egy-egy délelőttöt vesz igénybe, 2x4 órából áll.

Megismerkedünk az alapvető ászanákkal (testtartások): bemelegítő, álló, ülő,-és fekvő, valamint levezető gyakorlatokkal, miközben tudatosítjuk a mozdulat és légzés összehangolását, kapcsolatát. Az izmok, izületek tudatos mozgatsa által, fokozatosan megtanuljuk a mélyebb izomrétegeket is használni, ami a test izületstatikájának, izomegyensúlyának helyreállítása szempontjából elengedhetetlen. Az alapvető teljes tüdős jógalégzésen túl, megismerkedünk egy kezdő légzőgyakorlattal (pránajáma) is, az Uddzsáji, másnéven hangos légzéssel. Különös figyelmet fordítunk a befejező relaxációra, mely során megtapasztalható a teljes ellazulás, az elme elcsendesedik, és megfelelő, rövid pihenés után felfrissülve folytathatjuk a napot. Filzófiai alapokról is szót ejtünk, a jóga eredetéről, a hinduizmus misztikus ködébe nyúló évezredes gyökerekről.

Kiket várunk?

Kezdőket, és újrakezdőket. Aki el szeretné sajátítani a jóga alapjait, hogy azután magabiztosan vehessen részt egy jógaórán. A tanfolyamon az alapvető fontosságú ászanákat (testtartásokat) vesszük végig, főleg a gyakorlásra koncentrálunk, de a jóga filozófiájába is betekintünk. A jóga alapvetően hozzájárul testi-lelki-szellemi egyensúlyunk megőrzéséhez.

- A cikk a kép után folytatódik. -

Intenzív Kezdő Jóga Tanfolyam 2017 Július

Intenzív Kezdő Jóga Tanfolyam 2017 JúliusIntenzív Kezdő Jóga Tanfolyam 2017 Július

Sorry, de hamarosan visszavonulunk az FACEBOOKRÓL! 2017-ben a HÍRLEVELET és a YouTube csatornát fogjuk előnyben részesíteni, ezért itt az ideje feliratkozni!

Egészségmegőrző!

Erőteljesen felveszi a harcot a mai, modern, városi életmód hatásaival, amilyen pl. többek között az elhízás és a depresszió is. Rengeteg embernek jelent felüdülést egy fárasztó munkanap után, a szervezet tudatos átmozgatása, mely légzőgyakorlatokkal kombinálva megnyugtatja az idegrendszert, és tökéletes stresszlevezető módszer is. Erősíti az immunrendszert, felfrissít, és rendszeresen gyakorolva teljes kiegyensúlyozottságot biztosít a mindennapokban. A jóga, mint egészségmegőrző-, betegség megelőző napi gyakorlat - a mai, modern kor emberének eszköztárából nem hiányozhat.

Nem elhanyagolható fizikai egészéget helyreállító hatása sem, pl. hátfájás, ízületi problémák jelentős javulást mutatnak a rendszeres gyakorlás elkezdése után szinte 1- 2 héten belül.. Számos betegség csökkenthető általa. Helyreállítja a test izületstatikáját, izomegyensúlyát, miközben a szívműködésre, ideg,-keringési,-és nyirokendszerre, az összes szervre és mirigyre pozitív hatást gyakorol.

- A cikk a kép után folytatódik. -

Ha valaki még jelen teste feladása előtt eljut oda, hogy képes eltűrni az anyagi érzékek ösztönzéseit, s felül tud kerekedni a vágy és a harag hatalmán, az a megfelelő helyzetben van, s boldog ebben a világban.

Bhagavad-gíta 5. 23.

BEMUTATKOZÁS - Tóth Anasztázia

Több mint 12 éve találkoztam először a jógával. Főiskolás éveim alatt hatha jógát, pránajámát gyakoroltam. Már akkor megnyilvánult számomra az életem minden területén a jóga komplex (testi- lelki-szellemi egészséget megőrző, kiegyensúlyozó) hatása. Akkor még más mozgásformák töltötték ki a szabadidőmet (kezdetben balett és néptánc, majd közel 10 évig a versenytánc, később az aerobik, futás).

Eddigi tapasztalataim szerint az Astanga Vinyásza Jóga a leghatékonyabb módszer a fejlődésre, komplex és mindenre kiterjedő gyökeres átalakulást tapasztaltam a gyakorlás által az életem szinte minden területén. Önmegvalósítási útnak fogom föl a jógát, melynek fontos része az ászana gyakorlás, amit nem lehet a filozófiától különválasztani. A jóga, mélyreható változásokat előidézve, megtanít legyőzni a testtel való azonosulást és a félelmeimet. Hiszek abban, hogy minden apró erőfeszítés a gyakorlásban, meghozza a gyümölcsét.

Rhododendron Park FLOW YOGA - Kenmore City

Iratkozz fel csatornánkra!

Regisztráció & ár & helyszín

A könnyebb kommunikáció érdekében a következő e-mail címre küldd részvételi szándékod és telefonos elérhetőségedet: natijoga@gmail.com Köszönöm. Tóth Judit Anasztázia Telefon: 06 20/272-1681

Ár: 10 000 Ft

1138 Budapest, Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány

1138 Budapest, Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány

Az időpont és a helyszín változás jogát fenntartjuk!

Tai Chi bemutató a Margitszigeten

Yang Family Tai Chi Chuan Hungary csapata bemutató órát tart a Margitszigeti Jóga szervezésében.

A vasárnapi Astanga órát követően 12:30-tól a margitszigeti Nagyréten VADAS MIHÁLY és a Yang Family Tai Chi Chuan Hungary csapat Tai Chi bemutatót tart. A másfél órás program alatt megismerkedhetünk a Tai Chi 10 alapelvével, az irányzattal, és a 13 alap mozdulattal. http://www.yangfamilytaichi.hu/ :)

Jógamajális 2018

A Margitszigeti Jóga szabadtéri idényének nyitó rendezvénye! Astanga jógamajális a margitszigeti Nagyréten 2017 máj. 1-én 11:00-15:00-ig!

10:00 órától a szokott helyen várunk Benneteket egy szabadtéri 108 Napüdvözlettel, majd 11:00 órakor kezdődik egy Astanga jógaóra. Hozhattok magatokkal némi elemózsiát, vegán finomságokat, amit beszélgetős piknik keretében elfogyasztunk a gyakorlás után.

Tai Chi bemutató a Margitszigeten

Yang Family Tai Chi Chuan Hungary csapata bemutató órát tart a Margitszigeti Jóga szervezésében.

A vasárnapi Astanga órát követően 13:00-tól a margitszigeti Nagyréten VADAS MIHÁLY és a Yang Family Tai Chi Chuan Hungary csapat Tai Chi bemutatót tart. A másfél órás program alatt megismerkedhetünk a Tai Chi 10 alapelvével, az irányzattal, és a 13 alap mozdulattal. http://www.yangfamilytaichi.hu/ :) Az esemény ingyenes. Mindenkit sok szeretettel várunk.

Születésnapi Nyílt Nap

Vega piknik és jóga a Margitszigeten

A természetet kedvelők ismét kipróbálhatják a jóga szabadtéri formáját a margitszigeti Nagyréten! Július 16-án, vasárnap 10:00 órától harmadik alkalommal rendezi meg a Margitszigeti Jóga közösség születésnapi vegán piknikjét.

Jóga Világnapja 2018

10:00-kor 108 napüdvözlettel kezdünk!

2015-ben gazdagodtunk ezzel az újonnan bevezetett világnappal, amivel India jelenlegi mineszterelnöke, Narendra Damodardas Modi szerette volna felhívni a figyelmet a jóga népszerűségére.

Kirándulás a Normafánál

Táv 4,6 km, szintemelkedés 150 m, menetidő 1,5-2 óra.

Gyülekezés a Normakert vendéglővel szemben található székelykapunál. #normafa A kapun áthaladva jó minőségű földúton vezet az utunk Makkosmária templom rét - piknikezési lehetőség irányába. Az egyszerűség kedvéért csupán a zöld kereszt jelzést kell csak követnünk egészen a rétig.

MEGOSZTANÁD? (71)AKTUÁLISFB CsoportÓRARENDONLINE HELYFOGLALÁS

A valós értékedet az határozza meg, hogy mennyivel több értéket adsz annál, mint amennyit fizetségként kapsz érte.
MARGITSZIGETI JÓGA - Rendszeres szabadtéri program a margitszigeti Nagyréten!
Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány, BudapestBudapest1138