JógA 2024
www.margitszigetijoga.hu login

jógaóra

Nyitó rendezvény: 2022. máj. 1. Jógamajális a Margitszigeten! Fb esemény: [FB]

2022. február 09.
szerda 09:41
álláspont

Szabadtéri hatás

A Föld napját minden évben április 22-én ünnepeljük, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg. 2022. ápr. 24-én vasárnap 10 órától a Föld napja alkalmából jógázunk, a friss levegőn! Fb esemény:

Mozgás, kitartás, rendszeresség

Minden mozgás pozitív hatással van a szervezetünkre, ez közismert tény. Kutatások igazolták, hogy a szabadtéren végzett mozgásokra ez még inkább igaz. A mozgás során a kitartás és a rendszeresség is nagyon fontos. Norvég kutatások szerint, minél inkább jellemző valakire a szabadidejében végzett mozgás, annál kevésbé hajlamos depresszióba esni, szemben azokkal, akik nem élnek fizikailag aktív életet.

Született egy tanulmány (az Environmental Science and Technology c. lapban jelent meg / forrás: webbeteg.hu) mely a szabadtéren és beltéren mozgó sportolók fizikai és mentális állapotát hasonlíotta össze. Az eredmények szerint a szabadtéren mozgók, nemcsak jobban élvezték a sportolást, hanem nagyobb kedvet éreztek ahhoz, hogy legközelebb is megtegyék ugyanezt. Erőteljesebbnek, energikusabbnak érezték magukat, csökkent a feszültség,-és szorongás szintjük. A természetben, a szabad levegőn nagyobb élvezettel mozogtak az emberek, mint beltéren. Érdekes módon az derült még ki a kutatásból, hogy akik intenzíven sportoltak, ugyanolyan pozitív hatásokat tapasztaltak, mint akik csak könnyű sportot végeztek. Tehát nem a mozgás intenzitásától függött annak depresszió csökkentő hatása.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

Ember és természet

A rendszeres szabadtéri mozgás felveheti a harcot a mai, modern, városi életmód hatásaival, amilyen pl. az elhízás és a depresszió is - megerősítve a kapcsolatot az ember és a természet között. Emiatt igen nagy szükség van a szabadtéri programokra, annál is inkább, mivel sajnos a mai európai lakosság 75%-a él városi környezetben.

Összességében elmondható, hogy rendkívül szerencsés, aki a természetben tud sportolni. Nyilván éghajlatunknak megfelelően, télen erre nem sok mód adódik, bár léteznek olyan sportok, melyek szerelmesei a téli hónapokban sem hagyják abba a szabadtéri edzéseiket. Mindenképpen jó, ha rendszeresen mozgunk, az év minden szakaszában, bármilyen éghajlanon élünk is, még ha télen otthon vagy jógastúdióban vagy fitneszközpotban tesszük is ezt. Ha közösségbe járunk, és együtt mozgunk a többiekkel, az még több motivációt és erőt ad a folytatáshoz.

Jóga a szabadban

A Margitszigeti Jóga rendszeres lehetőséget biztosít a szabadtéri mozgásra, ráadásul a gyönyörű Margit-szigeten, Budapest szívében, ami a város bármely pontjáról könnyen megközelíthető. A dinamikus jógaórák testi-lelki-szellemi hatása, a szabadtéren megsokszorozódik. Idén újra kinnt vagyunk rendszersen a Margit-szigeten, és nekünk is saját, személyes tapasztalatunk, hogy tényleg a szabadban mozogás nap mint nap, rendszeresen, az elmére és az idegrendszerre is rendkívül pozitív hatással bír, még az immunrendszert is erősíti.

Nyaranta jógás kis közösségünk mindig bővül, és új erőre kap. A rendszeresen velünk jógázokkal télen, teremben is együtt szoktuk folytatni a gyakorlást. 2021-től online gyakorlási lehetőségekkel bővül a kínálatunk, a termi jógarák helyett ill. mellett. Tegyük mindennapjaink részévé a mozgást, ami fizikai egészségünk helyreállításán túl, mindenképpen meg fogja hozni a pozitív hangulatunkat, a jókedvünket, és egyben közösségi élményt is nyújt!

Gyakorolj, a többi jön magától!

Sri K. Pattabhi Jois

Rólunk írták

A Margitszigeti Jóga órái, sokkal több, mint egy sima jógaóra. Fantasztikus közösség alakult ki, családias, baráti hangulat van órák előtt és után is, igazi közösségi élet, közös piknikek. Nati és András csodálatos emberek és igazi profi jógaoktatók, akiknek a jóga a szerelem és tiszta szívükből szeretetből, szívvel-lélekkel nagyon magas felkészültséggel, lelkesen oktatják. Az órák változatosak, kihívásokkal teliek is, de nagyon hamar lehet érezni a fejlődést, ha rendszeresen járunk és ez hatalmas boldogság, érezni, hogy óráról órára meghaladjuk saját Magunkat, saját testünk korlátait törjük át. Natiék minden támogatást megadnak a fejlődésre, csak Magunkat kell odatenni, Rajtuk nem múlik semmi sem, Ők a maximumot odateszik.

Szívből ajánlom Mindenkinek, 2015 nyarán rendszeresen együtt jógáztam Velük, ez idő alatt nagyon sokat fejlődtem, imádok jógázni, nagyon sok barátság született és átalakult az életem. Sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb, kitartóbb, magabiztosabb vagyok, egyre közelebb kerültem Önmagamhoz és a harmonikus, kiegyensúlyozott élethez. Gyere és próbáld ki, nagy szeretettel várnak Mindenkit! - Sz. Ildi

Mentális frissítő!

Tehát a természetben mozogni sok szempontból előnyösebb, mint beltéren. Különösen nagy mentális frissítő hatással bír, sokkal energikusabbak vagyunk, egyszerűen még a motivációnk is erőteljesebb bármilyen szabadban végzett mozgás során. Drasztikusan csökken a feszültségünk, a stresszt, mintha kifújná belőlünk a lágy, cirógató szellő. Valamint a jógás közösségünk is plusz erőt, motivációt adhat! Mindenkit nagy szeretettel várunk az órákon, és azt kívánjuk tiszta szívből, hogy tapasztaljátok meg a rendszeres jógázás varázslatos hatását, amit még intenzívebbé tesz a "szabadtéri hatás".

Szabadtéri Vinyásza Flow

Exkluzív helyszín!

Az jógaórákat exkluzív helyszínen tartjuk a margitszigeti Nagyréten, ahol a szabadtér varázsát élheted át, a puha zöld fű a lábunk alatt, a meleg napsugarak simogatása a bőrünkön, és a természet valódi hangjai, mind-mind olyan különleges élménnyé teszik a jógát, amit a négy fal között nem lehet megtapasztalni! Gyertek, és próbáljátok ki a jógaóráinkat!


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!