2026
www.margitszigetijoga.hu login

Szakdolgozat

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola ; Készítette: Könyves András BHF Teológus szak Budapest 2024.02.03.

2024. február 03.
szombat 13:47
álláspont

Gondolj mindig rám!

Eltökéltség vezeti mindazokat, akik felismerték, ennek a nyomorúságos világnak kedvezőtlen természetét. Az alap szükségletek, mint a gyógyító növények, a tápláló ételek, a tiszta víz és az árnyékot, menedéket adó nyugvóhely szűkösen adatik meg minden ember számára.

A világi elfoglaltság ösvényén az ember elveszik az ostobák által korlátlanul elérhető nézetek tengerébe, nehezen tud semleges állásponton maradni. A gyakran alacsony sorba taszító irigyek tábora, végül önmaguk hajlékát és menedékét is a törvény okozta sorvadást okozó eladósodás kedvezőtlen világába vezeti.

˘Folytatásért görgess a kép alá.˘

A kiutat a megtermelt javak szertartás szerű felajánlásában, annak szükségletek alapján való szétosztásában, a születés okozta megújulásban és végül az írások – annak Isteneik – dicsőségében találjuk. B.G. 9. 24.

ज HATÁSKÖRॐ HATÁROZATॐ INDÍTVÁNY

A folyamat a gyomornak, az elmének, az önvalónak közvetlen tapasztalatot nyújt, hiszen rendezi a tettek irányát, annak eredményének felhasználását és végül a gyomor okozta éhség felszámolását. Minden ezen kívül megnyilvánulatlan, vagy olyan átmeneti, melyre nem érdemes túl sok időt vagy energiát fordítani. A megtévesztett emberek, a hallhatatlanságra vágyók, ezért rossz úton járnak, mert a világi megsemmisülés ugyanúgy része az felső akaratnak, mint a teremtés és a születés.

मन्मना भव मद्भक्तो मद्याजी मां नमस्कुरु |
मामेवैष्यसि युक्त्वैवमात्मानं मत्परायण: || 34||

man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī māṁ namaskuru
mām evaiṣyasi yuktvaivam ātmānaṁ mat-parāyaṇaḥ

mat-manāḥ—gondolj mindig Rám; bhava—legyél; mat—Enyém; bhaktaḥ—bhakta; mat—Enyém; yājī—imádó; mām—Nekem; namaskuru—ajánld hódolatodat; mām—Nekem; eva—teljesen; eṣyasi—el fogsz jönni; yuktvā—elmélyülve; evam—így; ātmānam—lelked; mat-parāyaṇaḥ—Nekem átadva.

Gondolj mindig Rám, légy bhaktám, ajánld hódolatodat Nekem, és imádj Engem! Ha teljesen elmélyülsz Bennem, biztosan eljutsz Hozzám.


KAPCSOLAT: +36 30 399 3130
Névnapi nyereményjáték!