jógaoktatóképzés

Jógamajális 2018

A Margitszigeti Jóga szabadtéri idényének nyitó rendezvénye! Astanga jógamajális a margitszigeti Nagyréten 2018 máj. 1-én 11:00-15:00-ig!

2018 május 1.

HOL?ESEMÉNYOLDAL

Nati írása

Nati írása

MIKOR?

10:00 órától a szokott helyen várunk Benneteket egy szabadtéri 108 Napüdvözlettel, majd 11:00 órakor kezdődik egy Astanga jógaóra. Hozhattok magatokkal némi elemózsiát, vegán finomságokat, amit beszélgetős piknik keretében elfogyasztunk a gyakorlás után.

Arra kérlek Benneteket, hogy időben érkezzetek, hogy pontosan tudjunk kezdeni a programot.

HOL?

Egy nagy platánfa közvetlen közelében a margitszigeti Nagytéren, a Margitszigeti Víztorony - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - és a Danubius Health Spa Resort Margitsziget szálloda közötti zöld területen. A rét közepe körül van egy platánfa, ez a mi állandó, "szokott helyünk". FONTOS! Ha a Margit-híd felől jössz, kb. 20 percet kell sétálnod a Nagyrétig, mert ez a sziget Árpád-híd felőli oldala. (Az esemény eső esetén elmarad.) Érdemes csatlakozni Fb zárt csoportunkhoz, ahol a legfrisebb infókat tesszük közzé.

Várhatóan 2017. nyár elejéig a 26-os busz módosított útvonalon közlekedik, mert a Margitszigeten csatornázási, és felújítási munkákat végeznek. A 26-os busz az Árpád híd M és a margitszigeti Szabadtéri Színpad megállóhely között jár. A Nyugati pályaudvar M és a Palatinus strand közötti megállókat a 26-os busz egyelőre még nem érinti. A Margitsziget gyalogosan továbbra is megközelíthető mind az Árpád, mind a Margit híd felől. A Nagyrétet a Margit híd felől, a 4/6-os villamosról a szigetnél leszállva, sétálva, az Árpád híd M felől pedig, a 26-os busszal, vagy Óbuda felől a 226-os busszal érdemes megközelíteni. A Szabadtéri Színpad ideiglenes végállomási fel- és leszállóhelyét a színpad bejárata elől a szálloda parkolója közelébe helyezték. Május végéig le van zárva a Margitsziget északi, fizetős parkolója. A parkolót felújítják és bővítik, így az Árpád hídról érkezők nem tudnak behajtani a parkolóba.

- A cikk a kép után folytatódik. -

Majális

MajálisMajális

shutterstock.com

Szia! Program ajánló hírlevél? Erre! Erre! Itt tudsz felíratkozni:

ONLINE HELYFOGLALÁS

Máj. 01.
kedd
11:00
Astanga Jóga - Jógamajális 2018  
Where: Margitsziget Nagyrét
Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány, Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány, Budapest

Az Astanga jógáról

Astanga órán meghatározott sorrendben végezzük az ásznákat, melyeket vinyászákkal kötünk össze. A vinyásza a be-és kilégzéssel összhangban végzett összekötő mozdulatsor. Haladóbb szinten az astanga jóga egy mozgó meditáció, melyben a légzést, az ászanákat, az izomzárakat, az ún. bandhákat, és a fókuszált tekintetet, a dristit kapcsoljuk össze. Ezek a gyakorlás alappillérei. Először csak koncentrált pillanatokat tapasztalunk, és ezt próbáljuk meg később, egyre tudatosabban, folyamatosan fenntartani.

A jóga, lényegében az elme lecsendesítésére tett erőfeszítés, ezért nagyon fontos gyakorlás alatt az egyenletes, hangos légzés. Fontos még, hogy minél jobban izzadjunk, mert annál jobban tudjuk fokozni a méregtelenítést, ami az első sorozat fő célja. Belső szerveinket, szöveteinket megtisztítjuk a méreganyagoktól, ezáltal megteremtjük egészségünk tökéletes alapjait.

- A cikk a kép után folytatódik. -

Minden várhat, csak Isten keresése, és egymás szeretete nem.

George Harrison

A majális színeiben

"A majális színeiben van valami az élet színeiből. A domb zöldje fölött mintha az örökkévalóság suhanna át. Ez a kép a pillanat időtlen gazdagságát tárja fel, a fények és árnyak valami olyan örökös váltakozását, ami az élet és elmúlás gondolatát egyetlen szintézisbe sűríti. A távozni készülő, de a művész ecsetje nyomán maradásra kényszerített lebegés. A legszárazabb lelkekben is lángra tudja lobbantani a szerelem tüzét."

2018-ban is jógázz a szabadban a Margitszigeten!

Iratkozz fel csatornánkra!

A 108 Napüdvözletről

Rövid ráhangolódást követően az astangás A típusú Napüdvözlet ismétlését végezzük el 108-szor, számolásra, a mozdulatokat végig összhangban tartva a légzéssel, végül befejező relaxáció, Savászana. A gyakorlás végére minden sejtünk feltöltődik energiával, az elménk megnyugszik, megtapasztalható egy mindent átható elcsendesedés, a teljes harmónia és kiegyensúlyozottság állapota, ami vitalitással párosul.

Szúrját, a Napot Indiában is, úgy mint sok más kultúrában az Élet adójaként tisztelik. A Napüdvözlet Szúrja Namaszkára egy bemelegítő gyakorlatsor, a keringési rendszer behangolására, amit általában annyiszor célszerű ismételni a gyakorlás elején, amíg azt nem érezzük, hogy a testünk felébredt és egyensúlyban van.

Kattints ide és folytasd a beszélgetést!

Kattints ide és folytasd a beszélgetést!

MEGOSZTANÁD? (41)YOUTUBEFB CsoportÓRARENDONLINE HELYFOGLALÁS

Céges Jóga
MARGITSZIGETI JÓGA - Rendszeres szabadtéri program a margitszigeti Nagyréten!
Margitsziget Nagyrét, Zielinski Szilárd sétány, BudapestBudapest1138